fredag 12 mars 2010

Tyresö får eget skolforum

I morgon har Socialdemokraterna, Miljöpartiet och Vänsterpartiet bjudit in till ett skolforum. Mellan 13.30 och 16 samlas föräldrar, personal, elever och andra intresserade i Bio Forellen för att diskutera hur skolan och förskolan kan bli bättre. Alla hälsas med andra ord välkomna.

På programmet finns inspiratörer som bland annat ska berätta om hur det gick till när Haninge i bred politisk enighet lade om sin skolpolitik. Representanter från lärare, föräldrar och elever kommer framföra sina synpunkter.
Och därefter blir det en möjlighet för publiken att tycka till. Allt avslutas med en kort genomgång där varje parti (alla partier i fullmäktige är inbjudna) berättar vad de tänker ta med sig från dagen in i nästa mandatperiod.

- Det är ett försök att få upp skolfrågan på dagordningen inför nästa mandatperiod. Det är ju knappast okänt för någon idag att det finns tydliga förbättringsområden i Tyresös skolor. Mycket handlar om vilka förutsättningar politiken ger till lärarna.
Även om vi vet att det finns problem idag så handlar detta arrangemang om att se framåt och lyfta vilka möjligheter som finns, säger Martin Nilsson, socialdemokratiskt oppositionsråd.

Nu kan Tyresö Nyheter avslöja att skolforum är tänkt som en årlig aktivitet.
- Ja, det är riktigt - vi tror att det är bra om politiker regelbundet får träffa och diskutera med engagerade föräldrar, elever och lärare. Den viktigaste dialogen kommer förstås att vara i vardagen - det är därför jag valt att praktisera på skolor med jmna mellanrum - men absolut att man behöver ett sådant här forum däör det blir utrymme för mycket diskussion och framåtblickande, säger Martin Nilsson

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar