onsdag 17 mars 2010

Plan för flis- och masshantering i Hanviken antas - eller?

Den kontroversiella planen för mass- och flishantering i Hanviken är på väg upp till kommunstyrelsen för att sedan skickas vidare till kommunfullmäktige. Enligt vad Tyresö Nyheter erfar ska frågan diskuteras på ett internt möte i kommunen i morgon - men in i det sista finns det frågetecken kvar...

Vi har tidigare rapporterat om det stora protestmöte som närboende arrangerade i januari. Nu är frågan om det givit något resultat.
Tyresö Nyheter har pratat med socialdemokraternas oppositionsråd Martin Nilsson som säger att en del frågor har besvarats men långt ifrån alla;

- För oss ligger det ett stort miljövärde i att kunna hantera dessa restprodukter på hemmaplan för att undvika långa och miljökrävande transporter. Det behöver naturligtvis inte innebära att det ska ligga just i Hanviken. Vi har fortfarande flera frågor som vi tänker begära svar på i morgon, säger Martin Nilsson.

- Vi vill veta om det verkligen är utrett om möjligheterna att förlägga verksamheten till Skrubba? Stockholm stad kommer ha stora behov av sådan här hantering de kommande åren. Vi behöver förvissa oss om att de inte lägger den i Skrubba om något år efer det att vi byggt en anläggning i Hanviken. Bättre att samarbeta om en bra lösning.

- Vi vill veta om möjligheterna att "dela upp" verksamheten och lägga en del av verksamheten på Radiovägen - där kommunen redan har verksamhet för att på så sätt bevara grönområdet som nu enligt planen ska avverkas.

- Vi vill slutligen veta om det finns ambitioner att göra mer för bullerdämpning än vad lagens minimikrav kräver.

- Svaren på dessa frågor kommer att avgöra vårt ställningstagande kring den aktuella lokaliseringen, säger Martin Nilsson (s).

Sedan tidigare har Miljöpartiet och Folkpartiet markerat tveksamhet inför hur anläggningen planerats. Framtiden för mass- och flishanteringen verkar med andra ord inte självklar. Tyresö Nyheter kommer självklart fortsätta bevaka frågan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar