måndag 8 mars 2010

Riktigt dålig jämställdhet i Tyresö

Internationella kvinnodagen går mot sitt slut och Tyresö Nyheter har granskat hur det ser ut med jämställdheten i Tyresö kommuns beslutsrum.

I kommunfullmäktige är fördelningen mellan män och kvinnor 28-23 till männens fördel. Det är framförallt moderaterna, centern och vänsterpartiet som har dålig jämställdhet (vänsterpartiet i bemärkelsen att de representeras helt av kvinnor - moderaterna och centern för att de har kraftig manlig övervikt).

Tittar man på kommunstyrelsen blir det inte bättre. I kommunstyrelsen är fördelningen 10 män och 3 kvinnor. Socialdemokraterna representeras av 3 män och 2 kvinnor - de borgerliga partierna av 7 män och 1 kvinna.

Går man sedan till det stora kommunala bostadsbolaget Tyresö Bostäder är även den nyvalda bolagsstyrelsen ett uselt exempel på jämställdhet. Styrelsen består av 7 män och 2 kvinnor. Även här tycks det vara den styrande alliansen som har svårt att släppa fram kvinnor. 5 män och 0 kvinnor är de borgerliga partiernas representation medan oppositionen representeras av 2 kvinnor och 2 män.

Det finns med andra ord en del kvar att göra - politiker i Tyresö!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar