onsdag 3 mars 2010

Ingen Boule-lokal i Tyresö - men hur går det med hall för innebandyn?

Kultur- och fritidsnämndens ordförande Dick Bengtsson (M) bekräftar nu på sin blogg att samtalen mellan kommunen och de föreningar som ägnar sig åt Boule har brutit samman.

Föreningarna som inför denna säsong kördes ut från Bergfotens skola har framfört önskemål om att kommunen bygger en enklare Boulehall. Dick Bengtsson avfärdar nu detta med hänvisning till att kommunen inte ska subventionera vuxnas idrottande.

Samtidigt finns det dock kritik mot detta resonemang eftersom Dick Bengtsson i andra sammanhang gärna subventionerat vuxen-idrott - senast genom att besluta om en ny konstgräsbeläggning till Bollmoravallen då Tyresö FF´s damlag gick upp i allsvenskan vilket krävde ett nytt bättre gräs. Samtidigt har Dick Bengtsson varit med och givit uppdrag om en ny större idrottshall för att klara innebandyns publikkrav.

Martin Nilsson, socialdemokratiskt oppositionsråd, som tycker att kommunen ska försöka hitta en lösning för Boulespelet tycker Bengtsson bryter ett löfte;

- Dick Bengtsson väljer att stödja en vuxenidrott men inte en annan. Sanningen är att Moderaterna uttryckligen lovade kommunens boulespelare lokaler inför förra valet. Sedan gömmer han sig bakom kärnverksamheternas krav. Där är ju sanningen att Tyresös moderater satsar 20 000 kronor mindre på varje barns utbildning i Tyresö - och det utan att satsa en krona på boulehall. De försöker gömma sitt eget misslyckande.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar