onsdag 31 mars 2010

Pengar till drogförebyggande arbete sparas in

Föreningen Smart ungdom blir av med det kommunala bidrag som föreningten haft under många år från kommunen för att bedriva drogförebyggande arbete. Det står klart efter ett konfliktladdat kommunstyrelsemöte i Tyresö igår kväll.
Moderaterna och de andra borgerliga partierna som tidigare bestämt att det årliga anslag föreningen fått för att arbeta drogförebyggande skulle ersättas med en upphandling ansåg nu att inget förslag var tillräckligt bra.
Därför avstår man nu helt från det drogförebyggande arbetet som dessa pengar tidigare använts till. Något som retat upp oppositionen;

- Samtidigt som vi har siffror på ökat droganvändande i Tyresö väljer Moderaterna att dra in en av de få verksamma insatser som funnits, säger Martin Nilsson, socialdemokratiskt oppositionsråd i kommunen.
- Och de ersätter det med - ingenting. I bästa fall kommer så småningom skolorna att ta över en del av verksamheten - men det känns udda att en borgerlig kommunledning rycker under fötterna för frivillig-krafter och sedan socialiserar verksamheten.

Smart ungdom utvärderades förra året av en av kommunen anlitad oberoende utredare som då berömde verksamhetens kvalitet men nu gör alltså kommunledningen en annan bedömning.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar