lördag 22 maj 2010

Valårets första politiska debatt i Tyresö C - om jobben och skolan

Moderaten Fredrik Saweståhl och socialdemokraten Martin Nilsson debatterade i Tyresö centrum idag. Debatten kom mycket att handla om det är bra som det är eller om Tyresö ska höja ambitionerna för skolan och jobben.

- Mer än 250 ungdomar är utan jobb och när moderaterna ökar utgifterna med 17,5 miljoner används inte en enda till att hjälpa dem in på arbetsmarknaden. Vi vill investera i utbildning, praktik och öka bostadsbyggandet, sade Martin Nilsson (s).

- Vi har en låg arbetslöshet jämfört med andra kommuner och vi gör redan stora utbildningsinsatser, kontrade Fredrik Saweståhl (m).

Skolan var debattens andra område. Fredrik Saweståhl räknade upp insatser som man vill fortsätta göra.
Detta reagerade Martin Nilsson mot.
- Tyresös skolor har för dåliga förutsättningar idag och nu lovar Saweståhl mer av samma. Samtidigt har de röstat nej till återkommande lästester, läxläsningshjälp och åtgärder för ökad lärartäthet.

Avslutningsvis fick båda förklara varför de tyckte att man skulle rösta i höstens val. Här nådde de två kombattanterna till slut samsyn. Man ska rösta för det man tror på - det är stor skillnad på de båda alternativen, tyckte både Saweståhl och Nilsson.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar