tisdag 11 maj 2010

Statistik visar på mycket mobbing i Tyresös skolor

Var femte elev (20%) i Tyresö tycker att det finns någon eller flera elever i klassen som är mobbade. I hela Stockholms län är motsvarande siffra var sjunde elev (14%). Bara lilla Nykvarn har ett sämre värde.
Allt enligt en undersökning från Sveriges kommuner och landsting(SKL) där skolan i Sveriges kommuner jämförs på ett antal punkter.
Mer glädjande för Tyresö är att så många som 72% av eleverna känner sig nöjda med sig själva. Endast 37% säger sig dock alltid eller ofta tycka om att gå i skolan.

Barn- och utbildningsnämnden har under det senaste året haft som mål att jobba med arbetsron i skolan. Ser man till siffrorna för hur många som är mobbade finns det uppenbarligen mycket kvar att göra. Eller så har man trots arbetet inte lyckats så bra.

När skolinspektionen i december 2009 sammanställde det förebyggande arbetet i landet visade det sig att av 15 granskade skolor i Tyresö så hade 13 skolor brister i eller saknade helt den likabehandlingsplan som ska dra upp riktlinjer för det förebyggande arbetet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar