tisdag 10 augusti 2010

Initiativ för fler behöriga lärare i Tyresös skolor

Som Tyresö Nyheter tidigare skrivit om har andelen behöriga lärare i Tyresös skolor sjunkit de senaste åren. Idag är nästan var femte lärare i tyresös skolor obehörig. Det får nu Socialdemokraterna i kommunen att agera och sätta igång ett arbete tillsammans med fackliga organisationer och de andra politiska partierna. Oppositionsrådet Martin Nilsson (s) och Barn- och utbildningsnämndens ordförande Mathias Tegnér har kallat ihop till ett möte för att lista konkreta insatser som kan göras. Och detta trots att partiet så sent som i maj lade en motion till kommunfullmäktige om insatser.
Vi ringde därför upp Martin Nilsson och frågade.

Är det inte lite underligt att som opposition ta sådana här initiativ?
- Vi kan inte vänta. Kvaliteten på Tyresös skolor behöver höjas nu - då kan inte vi sitta och vänta på att andra ska få fart på arbetet. Om den låga lärartäthet vi nu har i Tyresö kombineras med en ökande grad obehöriga lärare så påverkar det våra barns möjligheter. Vi behöver en ny skolpolitik i Tyresö.

Och att bjuda in andra partier - varför det?
- Tyresö har alltför länge präglats av ett ledarskap som delar upp politiken i block. Jag vill gärna se mer av samverkan över gränsen. jag tror det är bra för Tyresös skolor, och hela Tyresö, om vi kan sätta oss ner gemensamt och formulera lösningar på verkliga och stora problem.

Ännu är inte datum för mötet bestämt - men Tyresö Nyheter återkommer med rapportering kring mötet när det varit.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar