måndag 7 juni 2010

Uttagning till musikklasserna blir av - men personal sägs upp.

I fredags skulle musikklasserna spela in en trailer till SVT:s allsång på skansen. Uppladdningen blev dock inte som de tänkt sig. Timmarna innan fick de beskedet att en av de två lärare som varit ansvarig för musikklasserna under många år får sluta.

Samtidigt står det nu klart att musikklassernas engagerade föräldrar och elever lyckats få 40 elever att söka musikklasserna vilket tvingar den politiska ledningen i kommunen att ändra sig och låta skolan genomföra intagningsproven för nästa årskurs 4.
Hans Lindberg(m), ordförande i Barn- och utbildningsnämnden, medgav också vid en debatt i Tyresö centrum under fredagen att det blir intagningsprov.

De nya sökanden har tillkommit efter aktiva åtgärder från föräldrar och elever - exempelvis att föräldraföreningen skickat brev till årskurs 3-elever och nuvarande elever har varit ute i skolor och berättat om sin utbildning. Enligt föräldrar som TN pratat med har kommunen verkat helt passiv när det gäller rekrytering.

Den något udda situationen riskerar nu alltså att uppstå att det är fler elever som vill gå utbildningen - men att skolan sparat bort lärarkompetensen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar