torsdag 10 juni 2010

Föräldrar betalade kommunens marknadsföring - skandalen kring musikklasserna fortsätter

Som Tyresö Nyheter tidigare berättat har kommunen nu gått med på att arrangera intagningsprov till musikklasserna. Men det är först efter att föräldrarna vid musikklassen betalat för marknadsföringen.

I början på veckan kunde vi berätta hur musikklasserna nu fått 40 sökanden till årskurs 4. Därmed tvingades Barn- och utbildningsnämndens ordförande ändra sig och tillåta intagningsprov. Men det var inte gratis och det kostade både tid och pengar - men det var inte kommunen som betalade.

I senaste numret av moderaternas lokala tidning säger kommunstyrelsens ordförande Fredrik Saweståhl (m) att "tvärtom har det jobbats hårt för att försöka få igång en musikklass med extra marknadsföring, förlängd ansökningstid och direkta kontakter med elever som sökt till andra skolor där alla inte får plats". Den som läser detta tror förstås att det är kommunen som gjort detta.

Efter kontakt med flera föräldrar vid musikklasserna visar det sig vara tvärtom. Flera skolor tillåter inte ens musikklasserna att marknadsföra sin verksamhet via klassbesök (antagligen av rädsla för att bli av med elevpengen). Och den huvudsakliga marknadsföringsinsats som gjorts har gjorts via ett direktbrev till alla föräldrar med barn i årskurs tre. Detta betalades dock inte av kommunen - utan av musikklassernas föräldraförening.

Flera föräldrar som Tyresö Nyheter pratat med är nu upprörda över Saweståhls agerande;
- I bästa fall har man varit passiv. I sämsta fall har man velat avveckla verksamheten. Att i det läget ta åt sig äran av att ha marknadsfört insatsen samtidigt som föräldrarna fick betala - det är över gränsen, säger en förälder som vill vara anonym.

Tyresö Nyheter kommer fotsätta bevaka härvan kring musikklassernas framtid. Vet du mer så får du gärna höra av dig via mail med tips.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar