fredag 16 april 2010

Kontroversiell flishantering beslutad - men ännu osäkert om den verkligen blir av...

Igår beslutade kommunfullmäktige om den kontroversiella flis- och masshanteringsplatsen på Mediavägen. Nästan 100-talet närboende hade kommit för att protestera mot planerna.

Deras protester var dock förgäves igår. En klar majoritet godkände planen. Deras argument var att det inte är försvarbart varken miljömässigt eller ekonomiskt att skicka stora mängder massor till Huddinge. Tyresö måste ta hand om sitt eget avfall.

De partier som röstade nej tyckte sig inte ha tillräckligt med underlag för att kunna fatta beslut utan ville återremittera förslaget.

Att planen nu antagits behöver däremot inte innebära att anläggningen verkligen byggs. Socialdemokraternas oppositionsråd Martin Nilsson villkorade nämligen partiets stöd med att flisanläggningen ska byggas in så att ljud, lukt och luften inte påverkas mer än nödvändigt.
- Det är ett rimligt pris som vi alla får betala för att de närboende ska påverkas så lite som möjligt. Det blir ändå bara en tredjedel av priset för att transportera massorna till Huddinge.

Moderaterna som drivit på för anläggningen var dock inte beredda att rösta för ett sådant förslag nu.

- Men jag tror att de kommer ändra sig, säger Martin Nilsson. Annars är det ju ett val emellan. Om de partier som nu var emot beslutet nu ansluter till vårt förslag behövs det bara ett mandat till i fullmäktige för de rödgröna partierna för att majoriteten ska förändras.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar