måndag 17 september 2012

Saweståhl kunde inte svara om äldreavgifterna - nu utmanas han på debatt

När kommunfullmäktige debatterade äldreavgifterna i förra veckan kunde kommunstyrelsens ordförande Fredrik Saweståhl inte svara på hur den nya avgiften drabbar pensionärer med en låg pension. Bakgrunden var en kontrovers om exemplet Nils som vi tidigare skrivit om. Martin Nilsson (s) undrade hur hög avgift en pensionär med Nils pension, hyra och insatser - men utan förmögenhet - skulle få betala. Saweståhl hävdade att han inte hade haft tid att ta reda på svaret. När Martin Nilsson då föreslog en ajounering för att ge Saweståhl tid att ta reda på svaret ville han inte det.

Efter debatten har Saweståhl skruvat upp debattens tonläge genom att säga att (s) ljuger. Martin Nilsson begärde då en debatt för att redovisa fakta i fallet samtidigt som han på sin blogg redovisade vad han tycker är fakta i målet.

Om någon debatt blir av är osäkert eftersom Martin Nilsson redan tidigare, på uppdrag av nätverket Gilla Trygghet, utmanat Saweståhl på debatt. Saweståhl vägrade då om han inte fick välja vem han skulle debattera mot.

2 kommentarer:

  1. Hur pinsam får man egentligen bli som kommunalpolitiker.....

    SvaraRadera
  2. Blev det någon debatt mellan Martin och Fredrik?

    SvaraRadera