onsdag 13 januari 2010

Forellen läggs ner - men ännu är inga formella beslut fattade

I praktiken har kommunen bestämt att Forellskolan ska läggas ned. Planerna på en ny ombyggd Nyboda skola finns presenterad på Tyresömoderaternas hemsida och föräldrar har redan fått information om att eleverna senast nästa läsår ska gå på Forellen (medan Nyboda byggs om). Samtidigt är musikklassernas framtid oviss.

Ännu har dock inga beslut fattats om att lägga ner Forellskolan. Tyresö Nyheter har granskat såväl Barn- och utbildningsnämndens som kommunstyrelsens protokoll utan att finna ett sådant beslut.

Och frågetecknen är många kring den framtida Centrumskolan. Hur ska den problematiska ekonomin lösas? Under höstterminen drogs 19 lärartjänster in och neddragningarna fortsätter under 2010. Ändå väntas skolan ha ett underskott på nästan 9 miljoner mot årets slut.
Hur ska alla elever få plats i Forellen under tiden Nyboda byggs om?
Vad ska göras för att bryta Nybodas mindre goda rykte?
Och vad händer med musikklasserna?

Frågetecknena är många - betydligt fler än svaren. De som kanske har försökt svara och peka ut en väg framåt för centrumskolan är Socialdemokraterna som presenterade en motion till fullmäktige i december som innebär en satsning på ökad profilering, rustade lokaler, omställningsstöd samt en process som involverar föräldrar, elever och personal.

Vi kommer fortsätta bevaka frågan under året - men vad tycker du? Ska kommunen satsa på Forellen eller Nyboda? Är musikprofilen viktig för Tyresö?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar