onsdag 8 september 2010

Kristdemokrater bemöter kritik om passivitet med annons

27 000 kronor betalade Kristdemokraterna i Tyresö för att bemöta Tyresö Nyheters granskning av de olika partiernas och ledamöternas aktivitet i lokalpolitiken.

Undersökningen som visade på flera ledamöter som inte gjort någon synliga aktivitet visade också att vissa partier gjort väldigt litet avtryck i lokalpolitiken.
Kristdemokraterna och Centern hade klart lägre aktivitetsgrad än andra partier och Tyresö Nyheter visade i sin granskning att det var svårt att se vad dessa två partier egentligen drivit för frågor.

Leif Kennerberg försvarar alltså nu sin låga aktivitetsgrad i fullmäktige med en helsides-annons i Mitt i Tyresö. Där hävdar han att orsaken till sin låga aktivitet är att han inte ränner i talarstolen stup i kvarten och att han påverkar på annat sätt. Framför allt genom att delta aktivt i alliansens politiska arbete.
Till sitt försvar lägger han till att Tyresö Nyheter är en socialdemokratisk tidning och antyder därmed att granskningen skulle bli mindre värd.

Den kartläggning som Tyresö Nyheter gjort är knappast unik. Regelbundet förekommer det granskningar också i andra medier av såväl riksdagsledamöters som lokala politikers aktivitet. Det är något som ledande politiker får tåla och finna sig i.

När det gäller den Tyresö Nyheters politiska tendens så är det alldeles riktigt att vår ledarsida stöder en socialdemokratisk politik. Däremot är vårt nyhetsmaterial inte socialdemokratiskt - vilket faktiskt visas av just den artikel som Kennerberg opponerar sig emot. På den tio-i-topp-listan över mest aktiva politiker finns faktiskt bara en socialdemokrat (i övrigt finns 3 miljöpartister, 2 moderater, 2 vänsterpartister och 2 folkpartister).
Hela undersökningen finns här.

Kristdemokraterna får naturligtvis använda sina pengar till vad de vill - men visst vore det bra om de när du nu haft så svårt att få fram sin politik under valperioen kunde använda en del åt att berätta vad de vill göra med Tyresö under de kommande fyra åren?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar