onsdag 10 februari 2010

Politisk strid om musikklassens nedläggning - s går emot

Den moderate ordföranden i Barn- och utbildningsnämnden Hans Lindberg svär sig fri från ansvaret om nedläggningen av musikklassen nästa läsår;
- Det är rektor som beslutar om profilklasser, säger han till nämnden.
- Vi i nämnden kan uttala en uppfattning om vilka inriktningar på profiler vi anser skall eller kan finnas i kommunens kommunala skolor som helhet och ge förvaltningen i uppdrag att utforma dessa. Men det slutliga avgörandet faller ändå på rektor.

Men det lär bli politisk strid om musikklasserna. Socialdemokraterna har redan lämnat en motion till fullmäktige där de kräver goda förutsättningar för kommunens profilklasser.

-Musikklasserna och idrottsklasserna på Nyboda lockar elever från hela Tyresö kommun. Det blir absurt att en rektor vid en skola får avgöra en profil som rör hela kommunen. Moderaterna försöka smita undan att de är de som ansvarar för nedläggningen och så gömmer de sig bakom en rektor. Det är fegt, säger Mathias Tegnér, 2:e vice ordförande i Barn- och Utbildningsnämnden.
- Vi socialdemokrater kommer inte medverka till att dessa läggs ned Det som behövs är ordentlig marknadsföring och lugn och ro, inte hela havet stormar, avslutar Tegnér.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar